Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی ایستگاه فضایی بین‌المللی این هفته ۵۰۰۰ موجود میکروسکوپی را تحویل می‌گیرد تا تاثیر جاذبه صفر و سفر طولانی‌مدت فضایی بر بدن انسان را بررسی کند.

به نقل از نیوز، این محموله توسط موشک اسپیس ایکس، فالکون ۹ (SpaceX’s Falcon ۹ ) ارسال خواهد شد و شامل ۱۲۸ ماهی مرکب ببتیل یا دم‌کل (bobtail) و ۵۰۰۰ موجودات ریز معروف به خرس‌های آبی (tardigrades) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایان‌ذکر است، این موجودات ریز نابودنشدنی بوده و برای تحقیق مفید هستند.

توماس بوثبی، استادیار زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه وایومینگ ایالات‌متحده و رهبر این آزمایش اظهار کرد: این موجودات می‌توانند در اثر خشکی، یخ‌زدگی و گرم شدن تا نقطه جوش آب زنده بمانند.

وی ادامه داد: آن‌ها می‌توانند هزاران برابر بیشتر از ما تابش را تحمل کنند و هفته‌ها با اکسیژن کم یا بدون اکسیژن به زندگی ادامه دهند.

بوثبی افزود: ثابت شده است که آن‌ها در حین پرواز فضایی زنده می‌مانند، تولید مثل می‌کنند و حتی می‌توانند مدت مدیدی در خلاء قرار بگیرند.

دانشمندان امیدوارند که درس‌های آموخته شده درباره آن‌ها برای فضانوردان قابل استفاده باشد.

این مسافران فضایی با محموله جداگانه ماهی مرکب  ارسال شده توسط دانشگاه فلوریدا همسفر می‌شوند.

این‌ها بخشی از آزمایشی هستند که بر روی میکروب‌های حیاتی برای یک سیستم گوارشی سالم و واکنش بافت انسانی در فضا متمرکز است.

ماهی مرکب دم‌کل، به طول فقط سه میلی‌متر  در تاریکی می‌درخشد و ردیابی تاثیر باکتری‌ها بر روی بدن را آسان می‌کند.

جیمی فاستر، مسئول این آزمایش گفت: «حیوانات و همچنین انسان به این میکروب‌ها اعتماد می‌کنند تا سیستم گوارشی و سیستم ایمنی خود را حفظ کنند.»

وی بیان کرد: «ما به‌طور کامل نمی‌دانیم که چگونه پرواز فضایی این تعاملات مفید را تغییر می‌دهد.»

ایستگاه فضایی اولیه چین پذیرای فضاپیما بوده است و انتظار می‌رود این تاسیسات مداری به نام تیانگونگ - یا کاخ آسمانی - سال آینده به‌طور کامل عملیاتی شود. این ایستگاه مملو از تجهیزات، از جمله وعده‌های غذایی مانند گوشت خرد شده با سیر خواهد بود. چین قصد دارد به مدت ۱۵ سال از این ایستگاه برای استقرار فضانوردان در فضا استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی ناسا ايستگاه فضايي بين المللي فالکون 9 ماهی مرکب خرس دانشگاه فلوریدا اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۱۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، سازمان فضایی چین اعلام کرد، فضاپیمای شنژو-۱۷ به همراه سه خدمه آن با موفقیت در شمال چین فرود آمد. براین اساس، این کپسول با سه فضانورد در ساعت ۶:۳۷ بعد از ظهر با موفقیت به محل فرود دانگ فنگ در منطقه خودمختار مغولستان داخلی شمال چین بازگشت. 

طبق نتایج بررسی‌های اولیه، هر سه خدمه به نام‌های تانگ هونگبو، تانگ شنجی و جیانگ شینلین در وضعیت خوبی هستند.

تانگ هونگبو، رکورد طولانی‌ترین اقامت یک فضانورد در فضا را به نام خود ثبت کرده که در مجموع ۲۷۹ روز برای دو سفر خود به ایستگاه فضایی چین بوده است.

چین اعلام کرده است که ماموریت فضایی سرنشین‌دار شنژو-۱۷ موفقیت آمیز بوده است. طبق گزارش آژانس فضایی این کشور، فضانوردان این مرحله از ماموریت‌های فضایی در سلامت کامل هستند و شنژو-۱۷ به عنوان دومین مأموریت سرنشین‌دار مرحله کاربرد و توسعه ایستگاه فضایی چین ثبت شد. این سه فضانورد اکتبر سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی چین پرتاب شدند و حدود نیم سال در مدار زمین اقامت داشتند.

خدمه شنژو-۱۷، ۸۴ آزمایش علمی را در مدار انجام دادند و بیش از ۲۰۰ نمونه را در زمینه‌های مختلف مانند بیوتکنولوژی و پزشکی فضایی بررسی کردند که نمونه‌ها برای مطالعه علمی تحویل داده شدند.

پیش از این، کابل پنل‌های خورشیدی ماژول هسته تیان‌هه در اثر برخورد زباله‌های فضایی قرار گرفته بود که باعث از بین رفتن نسبی منبع تغذیه شده بود و خدمه شنژو-۱۷ با پیاده‌روی‌های فضایی خارج از ایستگاه نخستین مأموریت بیرونی تعمیر ایستگاه مداری چین را اجرا کردند.

براساس اعلام سازمان فضایی چین، این کشور به غیر از ماموریت‌های سرنشین‌دار، قصد دارد کاوشگر ماه چانگ‌ای‌۶ را در اوایل ماه می‌پرتاب کند. این کاوشگر قرار است طی این ماموریت نمونه‌هایی را از سمت دور ماه جمع آوری کند که نخستین نمونه از این نوع در تاریخ بشر است.

با بازگشت فضانوردان به زمین، تمامی مذاکرات و مطالعات مربوط به عملکرد پیشرفته فنی فضانوردی و تکنولوژی‌های مرتبط با ایستگاه مداری شروع شده و اطلاعات و داده‌های مورد نیاز برای مأموریت‌های آینده برنامه‌ریزی و ارزیابی می‌شود.

فرود موفقیت‌آمیز فضانوردان شنژو-۱۷ در شمال چین نشان از توانایی و تجربه چین در زمینه فضانوردی دارد؛ علاوه‌براین، این کشور در جهت پیشبرد تحقیقات و مأموریت‌های فضایی خود با پیشرفت‌های قابل توجهی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • گذرهای پرنور ایستگاه‌های فضایی از آسمان ایران- دهه دوم اردیبهشت
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • عدم رعایت نظافت عمومی سبب اختلال خط ۵ مترو شد
  • عدم رعایت نظافت عمومی مسافران سبب اختلال خط ۵ مترو شد
  • (ویدئو) خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی
  • استارلاینر بوئینگ قرار است در 6 می به فضا پرتاب شود
  • خلیج فارس از نگاه فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بین‌المللی (فیلم)
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود