Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیوزویک، عباراتی چون موجودات فرازمینی یا «مردان کوچک سبز رنگ» همگی عناصری نمادین در بستر ذهن ما انسان‌ها هستند که به‌واسطه فیلم‌های تخیلی یا سایر عناصر بصری و صرفا هنرآفرینی خلق شده‌اند.

این فرهنگ‌سازی رایج از انگاره «موجود فضایی» در اذهان عمومی، بستر فرهنگی رمزآلود و وسوسه‌انگیزی که در برخی مقاطع هم با اندکی علم‌ورزی همراه بوده را ایجاد کرده که در نهایت حتی مانع وجودی بی‌احساس، عاری از هیجان و کاملا بوروکرات به اسم «دولت» از تکاپو برای شناسایی احتمالی فرازمینی‌ها، نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اصل با تمام این تصورات دور و غلط یا شاید هم نزدیک ولی ثابت‌نشده از موجودات فضایی، دولت‌های پیشگام در عصر فضا برای شناسایی و حتی ارتباط‌گرفتن با  فرازمینی‌ها در حال تلاش هستند. حتی گاهی این تلاش‌ها امروزه در مقاطعی علاوه بر چاشنی‌گرفتن از جنگ‌های زمینی، تبدیل به شکلی رقابت‌آمیز، مشابه رقابت فضایی شوروی و آمریکا در دوران جنگ سرد، شده‌اند.

در این گزارش به نقل از نیوزویک نگاهی به روندهای رسمی، دولتی و تلاش‌های سازمان‌یافته علمی کشورهای پیشتاز فضایی چون آمریکا، روسیه و چین در شناسایی موجودات فضایی و حتی ارتباط گرفتن با آنها می‌پردازیم.

برای نخستین بار بود که کنگره آمریکا در ماه مه (اردیبهشت ماه) جلسه استماع درخصوص «پدیده‌های هوایی ناشناس» برگزار کرد. منظور از «پدیده‌های هوایی ناشناس» همان یوفوها، بشقاب‌پرنده‌ها و یا «اشیاء پرنده ناشناس» است که البته تمامی این عناوین متاخر، جای خود را به همان «پدیده‌های هوایی ناشناس» که عبارتی دقیق‌ و جامع‌تر است، داده‌اند.

شاید قابل پیش‌بینی بود که این جلسه کنگره هرچند بی‌سابقه و تاریخی، بیشتر از آن که رفع ابهام کند، سؤالاتی را باقی گذاشت و در نهایت نتوانست گزارش سال گذشته وزارت دفاع آمریکا مبنی بر اینکه بشقاب‌پرنده‌ها یا یوفوها یا هر شی ناشناسی آسمانی که به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی توصیف کرده بود، روشن‌ سازد.

تصویر شی‌ ناشناس در حال حرکت، در ویدیو ارائه شده توسط وزارت دفاع آمریکا،سال 2015

در نهایت ناسا به شکل رسمی دست به کار شدن خود را اعلام کرده و در ماه ژوئن (میانه خرداد و تیر) گفت که قرار است گزارش مستقل خود را در مورد بشقاب‌پرنده ها ارائه دهد و به یک تیم مطالعاتی در این زمینه مأموریت می‌دهد. دانیل ایوانز، دستیار معاون پژوهشی در اداره ماموریت علمی ناسا که مسئول سازماندهی این پژوهش است، به نیوزویک گفت که انتظار می‌رود این گزارش در بهار سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

دیمیتری روگازین، رییس سابق سازمان فضایی فدرال روسیه که ساعاتی قبل توسط ولادیمیر پوتین برکنار شد، گفته بود کشورش نیز تا حدودی بعضی از گزارش‌ها را به رسمیت می‌شناسد. اگرچه که روگازین به جملات شاهکار، عجیب و البته پر از لاف خود به‌خصوص در طول جنگ اوکراین و لاف‌های هسته‌ای معروف شده، اما با این وجود این اظهارات او نشان‌دهنده این است که جدی‌گرفتن و تلاش برای کشف موجودات فرازمینی تنها منحصر به آمریکا نیست.

اگر از تجسس‌های ویژه برای کشف و شناسایی بشقاب‌پرنده‌ها فاصله بگیریم و به ابتکارات هوشمندانه‌تری با هدف ارتباط‌گیری با موجودات فرازمینی احتمالا هوشمند، فکر کنیم، به چین و پیشتازی این کشور در این عرصه خواهیم رسید. چینی‌ها با ساخت و بهره‌برداری از ایستگاه‌های عظیم رادیویی در حال رصد و اسکن پهنای بزرگی از آسمان شب و کیهان هستند تا بتوانند سیگنال ارتباطی را از احتمالا رفقای فرازمینی دریافت کنند. سیگنال‌های رادیویی که دارای ویژگی‌های گویای طراحی مصنوعی و هدفمند هستند. در اصل، چین با داشتن تلسکوپ کروی با دیافراگم پانصد متری موسوم به تیان‌یان (چشم آسمان) که بزرگ‌ترین در نوع خود در جهان محسوب می‌شود، در این زمینه در جهان پیشرو است.

بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی جهان موسوم به تلسکوپ (FAST)،موسوم به تیان‌یان (چشم آسمان)

گفتنی است که محققان آکادمی علوم چین و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، برای استفاده ویژه از این تلسکوپ به منظور جستجوی سیگنال‌های فرازمینی، با هم همکاری  و گزارشی را در اوایل امسال ارائه کردند.

ست شوستاک، ستاره شناس ارشد موسسه جستجو برای هوش فرازمینی (SETI) در کالیفرنیا، با اشاره به اینکه تحقیق در مورد موجودات فضایی تا امروز زیاد مطرح نبوده است، به نیوزویک می‌گوید: «چینی‌ها درگیر تحقیقات می‌شوند و کشورهای دیگر در اروپا نیز بالاخره درگیر می‌شوند.»

موضوع مطالعاتی که به نظر او تا پیش از این معمولا محدود به آمریکا بود. شوستاک با اشاره به اینکه دورنما و نتایج مطالعات درخصوص فرازمینی‌ها بسیار مبهم است، آن را کمتر از سایر عرصه‌های فضایی، رقابتی کرده و به نظر او در حال حاضر درخصوص کشف موجودات فضایی رقابتی شبیه رقابت فضایی آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد وجود ندارد.

در مقابل فرانک بیرد جونیور، پروفسور علوم در دانشگاه هاروارد که عمری است مشغول جستجوی حیات بیگانه بوده و طی نظری ابراز داشته بود که سنگ فضایی اسرارآمیز «اوموآموا»، (Oumuamua) ممکن است به طور مصنوعی طراحی شده باشد، نظری دیگر در مورد رقابت دارد.

او به نیوزویک گفت: «بدیهی است که یک رقابت بین‌المللی برای دانش جدید علمی و فناوری وجود دارد. علم به مرزهای ملی محدود نیست و با کنجکاوی هدایت می‌شود.»

سنگ فضایی اسرارآمیز «اوموآموا»، (Oumuamua)

در نهایت این روزها با موفقیت پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب و جهش توانایی انسان در رصد آسمان شب در کیهان‌های دور افتاده و تصویرکردن آسمان‌های دور افتاده برای جست‌وجوی ریشه حیات، جستجو برای «مردان سبز کوچک» را نیز تسریع خواهد شد.

کد خبر 690893 برچسب‌ها ناسا فیزیک ستاره‌ای (اختر فیزیک) تلسکوپ جیمز وب نجوم - سیاره - ستاره چین هوش ایالات متحده آمریکا رصدخانه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ناسا تلسکوپ جیمز وب نجوم سیاره ستاره چین هوش ایالات متحده آمریکا رصدخانه بشقاب پرنده ها موجودات فضایی فرازمینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۳۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا واردات اورانیوم روسیه را ممنوع کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، نمایندگان سنای آمریکا طرحی را تصویب کردند که براساس آن واردات اوانیوم روسیه به آمریکا را ممنوع می‌کند.

پیش از این نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا این طرح را تصویب کردند و شامگاه سه‌شنبه نیز نمایندگان سنا آن را با اکثریت آراء تصویب کردند.

طبق روند قانون‌گذاری در آمریکا این طرح برای تبدیل به قانون و اجرایی‌شدن باید جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا نیز آن را امضا کند.

در دسامبر گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را تصویب کرد که واردات اورانیوم با غنای پایین از روسیه را ممنوع می کرد. در سال‌های اخیر، آمریکا تلاش کرده تا برای تامین انرژی راکتورهای هسته‌ای خود، سوخت روسیه را با سطوح بالای اورانیوم با غنای پایین جایگزین کند.

در ماه فوریه، وزارت بازرگانی آمریکا گزارش داد که خرید اورانیوم و سایر عناصر رادیواکتیو روسیه در سال ۲۰۲۳ بیش از یک دهه از این خریدها فراتر رفته است.

ماه مارس گذشته، گزارش های شرکت روسی «اتم انرگوپروم» (بخشی از شرکت دولتی «روساتوم») حاکی از آن بود که «روساتوم» اقدامات پیشگیرانه ای را برای کاهش خسارات وارده به خود و خریداران اورانیوم روسیه تدارک دیده است.

در بخشی از بیانیه این شرکت آمده که «علیرغم احتمال کم خطر اعمال چنین محدودیت‌هایی، اقدامات پیشگیرانه برای به حداقل رساندن خسارات ناشی از آنکه ممکن است به شرکت و خریداران وارد شود، از جمله تجزیه و تحلیل احتمالات انتقال سفارش‌ها به شرکت‌های محلی روسیه و حمایت قانونی تدارک دیده شده است.»

کد خبر 6093696

دیگر خبرها

  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • شبکه آمریکایی‌: بایدن به دنبال اعطای پناهندگی به برخی از آوارگان فلسطینی است
  • آمریکا واردات اورانیوم روسیه را ممنوع کرد
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی